Podrška / Upute

Najčešća pitanja

Korisnički račun / O sustavu

Koji je smisao PlayKontrola?

Smisao PlayKontrola je ponuditi autorima i izvođačima uvid u emitiranja na radio i tv postajama, sa točnim datumom i vremenom emitiranja, nazivom radio ili tv postaje na kojoj je skladba emitirana te ostalim statističkim izvješćima. PlayKontrol nije konkurencija institucijama koja se bave autorskim pravima već nadopuna istih. Naša su izvješća redovita na dnevnoj bazi te Vam mogu služiti kao dobra i korisna informacija u Vašem radu.

Da li je moguće besplatno isprobati PlayKontrol?

Moguće je, morate se registrirati na PlayKontrol čime ćete dobiti vlastiti korisnički račun. Popunjavanjem vlastitih podatka (Ime i prezime, adresa, grad, OIB - svi podaci obavezni) dobivate besplatnu pretplatu u trajanju mjesec dana te 5 besplatnih kredita.

Zašto moram prihvatiti „Ugovor o korištenju servisa“ kod registracije na sustav?

Ugovor morate prihvatiti jer njime potvrđujete da prihvaćate sve stavke koje su bitne za funkcioniranje PlayKontrol sustava, da shvaćate način rada samog sustava te da ste primili na znanje koja su vaša prava i ograničenja u korištenju sustava.

Moram li se vezati ugovorom na određeno razdoblje?

Ne potpisuje se s Vama ugovor uopće, vi kao korisnik kod prvog dolaska na PlayKontrol sustav prihvaćate stavke ugovora i to je sve što se od vas traži po pitanju ugovora.

Vrijede li i dalje moji krediti koje imam od prije 1.3.?

Da.

Gdje mogu postaviti pitanja ili prijaviti probleme u radu PlayKontrola?

Za sva pitanja i sve prijave problema koristite isključivo za to predviđenu formu. Naša tehnička podrška će vam se javiti u što je kraćem roku moguće.

Pretplata

Zašto moram platiti pretplatu?

Razvoj ovakvog sustava, njegovo održavanje i ljudi koji na njemu rade iziskuju znatna financijska sredstva. Uvođenjem pretplate pokušali smo naći optimalan odnos između naših troškova odnosno visine plaćanja pretplate s vaše strane. Smatramo da su cijene pretplate prihvatljive većini korisnika te da su prilagođene trenutnoj situaciji na tržištu.

Imam kredite od prije 1.3., zašto nemam pretplatu?

Pretplata se aktivira samo kupnjom paketa nakon 1.3.

Da li se s pretplatom vezujem financijski na neki način?

Ne.

Koliko košta pretplata mjesečno?

15 eura za 3 mjeseca i u toj cijeni je uključeno 15 kredita.

Od kada do kada vrijedi pretplata?

Od dana kupnje pa tri mjeseca unaprijed. Na primjer od 23.4. do 23.7.

Da li mogu kupiti više paketa pretplata odjednom?

Za sada ne, prvi kupljeni paket pretplate vam traje 3 mjeseca. Kupnja novog paketa pretplate moguća je dva tjedna prije isteka postojeće.

Nemam PayPal korisnički račun, mogu li pretplatu platiti putem svoje kreditne kartice? Mogu li na neki drugi način platiti pretplatu?

Za sada je podržano plaćanje samo putem PayPala. Ako imate kreditnu karticu, kod prve sljedeće kupnje upišite na PayPalu podatke svoje kartice i kreirajte si račun. Za svaku sljedeću uplatu morati ćete samo upisati vaše korisničko ime te lozinku i moći ćete platit pretplatu. Za sada nemamo drugih opcija plaćanja. Ukoliko vam to predstavlja veliki problem, molimo vas da nam se obratite putem forme.

Kad produžujem pretplatu da li nova započinje sa danom nakon isteka stare ili sa danom kupnje nove?

Kad produžujete pretplatu nova pretplata započinje nakon isteka postojeće drugim riječima aktivna pretplata vam se produžuje za tri mjeseca. Ali ako vam je pretplata istekla onda nova počinje sa danom kupnje i traje tri mjeseca od dana kupnje.

Hoću li vidjeti izvještaje nakon što istekne pretplata?

Izvještaji koje ste kupili kreditima za vrijeme pretplate su trajno dostupni.

Krediti

Što su to krediti i zašto mi trebaju?

S pomoću kredita pokrećete praćenje pjesama. Jedan kredit omogućuje praćenje jedne pjesme jedan mjesec.

Imam kredite na računu a ne mogu pokrenuti praćenje pjesama?

Da bi pokrenuli praćenje pjesama morati postati naš pretplatnik.

Imam potrebu za većim brojem kredita, što sada?

Ukoliko vam je 15 kredita nedovoljno, imate mogućnost kupnje dodatnih paketa od 10 kredita po cijeni 1 eura po kreditu.

Što se događa sa neiskorištenim kreditima nakon isteka pretplate?

Krediti nemaju rok trajanja te vam ostaju i mogu se koristiti nakon aktivacije nove pretplate.

Kako praćenje traje mjesec dana kad meni završi sa istekom mjeseca?

Praćenje uvijek traje mjesec dana od prvog u mjesecu do zadnjeg u mjesecu bez obzira kojeg dana u mjesecu ste praćenje uključili.

Za koliko mjeseci unaprijed mogu uključiti praćenje?

Do i uključno sa mjesecom isteka pretplate.

Rad sa pjesmama

Za koji format pjesme mogu izraditi audio fingerprint na serveru?

Za sada je podržan samo format mp3.

Moj band ima mix koji traje 9 minuta i 30 sekundi, mogu li izraditi audio fingerprint za takav file?

Odgovor je da, minimalno trajanje datoteke je 120 sekundi a maksimalno 600 sekundi odnosno 10 minuta. Ograničavajući faktor Vam je veličina od 25MB. Imajte na umu da će se takav glazbeni broj pojaviti u izvještajima samo ako je emitiran više od 70% trajanja mixa.

Nakon izrade audio fingerprinta status pjesme mi je "U obradi", što to znači?

To znači da za svaki novi audio fingerprint sustav skenira zadnjih mjesec dana. Nakon što se taj proces završi (24-48h) pjesma će dobiti novi status i bit će spremna za praćenje.

Da li se može pratiti i neka pjesma za koju nisam autor, odnosno pjesma drugih izvođača za usporedbu ili isključivo samo pjesme čiji sam nositelj autorskog prava?

Moguće je pratiti sve pjesme koje su u bazi ali samo za vlastite potrebe te nije dozvoljena javna objava izvještaja o emitiranju. Pjesmu si možete dodati tako da na tražilici potražite željenu pjesmu i, ukoliko je pjesma dostupna, možete je prebaciti pod vaš korisnički račun i odmah početi pratiti njezina emitiranja.

Da li je moguće pratiti pjesme koje su reproducirane u prošlosti?

Ne, pjesme se mogu pratiti od aktualnog mjeseca pa nadalje.

Podaci na nekim pjesmama su pogrešni, mogu li ispraviti naziv, izvođača ili naziv albuma?

Naravno, pod pjesmama nađite problematičnu pjesmu, klikom miša uđite u polje koje želite, popravite podatak te kliknite enter.

Može li se naziv izvođača unijeti ili izmijeniti na više pjesama odjednom?

Može se, označite u svojoj bazi sve one pjesme za koje želite unijeti ili izmijeniti naziv izvođača, kliknite na naredbu "postavi izvođača", u prazno polje unesite željeni naziv i kliknite na "izvrši naredbu". U tom trenutku na svim označenim pjesmama biti će novi naziv izvođača. Ista je procedura i ta ostale podatke...

Izvještaji

Prijavio sam se na sustav i ne vidim nikakve izvještaje!?

Prvi preduvjet da vidite izvještaje je da imate aktivnu pretplatu. Ukoliko imate aktivnu pretplatu mogući problem je da si niste dodali pjesme u osobnu bazu pjesama ili, ako jeste, nisu označene za praćenje.

Prijavio sam se na sustav, dodao sam si pjesmu ali ne vidim nikakav izvještaj?

Nakon što pokrenete izradu audio fingerprinta za pjesmu nemojte odmah očekivati izvještaj. Sustav u tom trenutku kreće u skeniranje svih medija koje pratimo te mu je za pregled kompletne arhive i izradu prvog izvještaja potrebno od 24 pa do 48 sati. Nakon toga izvještaji će se ažurirati dan za danom.

Da li su obuhvaćene baš sve radio stanice u Hrvatskoj?

Ne, nisu sve ali je preko 120 radijskih postaja uključeno u izvještaje. Popis radio i tv postaja uključenih u izvještaj se nalazi ovdje.

Da li će se u budućnosti pratiti i lokalne TV postaje?

Za sada pratimo nacionalne postaje te lokalne na području Zagreba.

Čuli smo našu pjesmu na radiju a na PlayKontrolu je nemamo u izvještaju, kako to?

Za nas je to znak za uzbunu!!! Ukoliko dođe do takve situacije, obavezno nas kontaktirajte putem forme popunite što više podataka (radio gdje ste čuli pjesmu, datum i približno vrijeme te naziv vaše pjesme) kako bi što bolje i preciznije mogli istražiti problem i dati vam odgovor na upit.

Mi smo nastupali na Xyz TV koncert uživo. U izvještaju nismo pronašli emitiranje te pjesme.

Sustav prepoznaje iste pjesme, a u slučaju koncerta uživo, potpuno je jasno da će zvuk koji je glavna i jedina stavka u prepoznavanju biti drugačiji. Live izvedbe možete zabilježiti na dva načina: ubacivanjem LIVE izvedbe u bazu pjesama, ili tako da na koncertu svirate sa matrice.

Izvještaj za jučerašnji dan ne pokazuje mi niti jedno emitiranje mojih pjesama, u čemu je problem?

Izvještaji za prethodni dan dostupni su nakon 8h ujutro. Ukoliko nakon toga roka nemate podataka, svakako nas kontaktirajte.

Na izvještaju mi stoji podatak match i izražen je u postocima, čemu služi taj podatak?

Match prikazuje koliko je dugo trajalo emitiranje vaše skladbe u eteru. Ukoliko je odsvirano manje od 70%, tada se emitiranja neće prikazivati dok će se sva emitiranja gdje je odsvirano više od 70% prikazivati a match vam pokazivati točan postotak.

Da li je moguće dobit izvještaj u nekom digitalnom obliku na email adresu?

Moguće je, pod izvještajima kreirajte pomoću filtera podatke koji vas zanimaju te nakon toga kliknite na pdf ikonu u gornjem desnom kutu. Nakon nekoliko minuta, izvještaj u pdf-u će biti na vašem mailu.

Smijem li objaviti na svom facebooku izvještaj koji sad dobio u PlayKontrolu?

Za bilo kakvu javnu objavu morate nas tražiti dopuštenje prema općim pravilima koja su sastavni dio korisničkog ugovora koji ste prihvatili.